Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

GJ una Gorazd Pokec s.p.

Fabianijeva ulica 47

1000 Ljubljana

Davčna številka: 92127614,

Matična številka: 6351301000,

Datum ustanovitve: 1.4.2013,

vpisano v poslovni register Slovenije (AJPES)

Št: 316-02-03129-2013/2


Način naročanja:

- preko spletne trgovine www.gjuna.com


Naročanje preko spletne trgovine:

1. Izberite izdelek, določite model, barvo in velikost izdelka.

2. Vpišite količino izdelkov in vnos potrdite s pritiskom na gumb V košarico.

3. Izbrane izdelke lahko kadarkoli pregledate in urejate ali izbrišete z pritiskom na rdeči gumb odstranite v zavihku Košarica.

4. Ko želite nakup zaključiti, kliknete gumb na blagajno. Še enkrat preglejte naročilo in ga potrdite s klikom na gumb 

kartično plačilo: Potrdi in oddaj naročilo oziroma bančno nakazilo: Naročilo z obveznostjo plačila..

Naročilo lahko izvedete tako, da se prijavite, pri čemer se bodo vsi vaši podatki shranili in jih boste lahko uporabili pri svojem naslednjem naročilu.

Če ne želite, da se vaši podatki shranijo, pa lahko naročilo opravite tudi kot gost. V tem primer boste morali ob naslednjem naročilu vse podatke vnašati znova.

Program bo od vas zahteval vse potrebne podatke za pošiljanje naročila, e-naslov in telefon, ki ju bomo uporabili v primeru, da bomo glede vašega naročila potrebovali dodatne informacije.

5. Hranjenje podatkov: podatki o vašem naročilu bodo v shranjeni v sistem e-trgovine gjuna.com.

Pogodba (račun) bo priložena naročenim izdelkom v pisni obliki.

Vaše podatke bomo uporabili zgolj za obveščanje o statusu naročila in za pošiljanje.

6. Rok obdelave naročila: Vaše naročilo bo obdelano v 2 delovnih dneh.

V tem času bomo vaše naročilo potrdili in vam sporočili, kdaj bodo naročeni artikli pripravljeni za odpremo.

Če si med obdelavo naročila premislite, nam to čim prej javite in naročilo bomo popravili.

7. Prevzem in dostava: Artikle vam pošljemo po pošti v 2 do 15 delovnih dneh.

8. Način plačila: Plačate lahko z univerzalnim plačilnim nalogom UPN (Bančno nakazilo) in s karticami Visa, MasterCard ali Paypalom.

Pri plačilu Bančno nakazilo bomo čakali, da nam na e-naslov posredujete potrdilo o plačilu in nato šele začeli s procesom in odpremo vašega naročila.

9. Garancija: Vsi artikli iz ponudbe so kakovostni. Če naletite na artikel z napako, ga lahko vrnete obrazec najdete TUKAJ. Izdelek bomo zamenjali na naše stroške.

10. Cene: Redne cene v spletni trgovini veljajo v trenutku oddaje naročila.

Če se cena na dan naročila spremeni, omogočimo kupcu nakup po ceni, ki je zanj ugodnejša.

11. DDV: V vseh cenah v spletni trgovini ni vštet DDV. GJ una Gorazd Pokec s.p. ni davčni zavezanec. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

12. Akcijska ponudba: Akcijska ponudba velja za izbrane izdelke, ki so trenutno aktualni in vam jih želimo ponuditi po posebej ugodni ceni.

Akcijske artikle in cene izbiramo po lastni presoji in zanje veljajo enaki pogoji kot za vse ostale izdelke.

Akcijske ponudbe so časovno omejene. Akcijske cene veljajo izključno za nakup preko spletne trgovine.

13.Odstop od pogodbe: Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa)

- Odstop od pogodbe ni mogoč za blago: Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu

- Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

- Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Obrazec najdete  TUKAJ.

- Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.


14. Stvarna napaka: Kdaj je napaka stvarna?

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:

-če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

-če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

-če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

-če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake pa lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek (kar pomeni, da lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega ni bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se lahko odloči tudi v primeru, če ne želi uveljavljati garancije za izdelek, za katerega je bila dana garancija).

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako na izdelku reklamira pri prodajalcu, in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor

Če želite artikel vrniti oziroma zamenjati na naše stroške, to storite tako, da izpolnite obrazec za vračilo blaga obrazec najdete TUKAJ.

15. Reklamacije: Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga v celoti, in računa obrazec najdete TUKAJ.

16. Bistvene lastnosti blaga in storitve: V spletni trgovini so predstavljene artikli iz 100 % bombaža,

razen, ko je pri posameznem artiklu drugače navedeno. 

17. Zaloga: Ponudba v spletni trgovini je informativna, zaloga artiklov ni konstantna. Artikle naročamo sproti. Če artikla ni na zalogi, vas obvestimo. 

18. Opozorilo: Slike so simbolične.

19. Pridržujemo si pravico do spremembe ponudbe in cen brez napovedi.

20.Pritožbe in spori: GJ una Gorazd Pokec s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. GJ una Gorazd Pokec s.p. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s prodajalcem GJ una Gorazd Pokec s.p. lahko poveže po elektronski pošti na info-trgovina@gjuna.com .Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info-trgovina@gjuna.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. GJ una Gorazd Pokec s.p se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si GJ una Gorazd Pokec s.p prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Možnost izvensodnega reševanja potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. GJ una Gorazd Pokec s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.