VRAČILO BLAGA

Vračilo blaga

VRAČILO BLAGA IN ODSTOP OD POGODBE

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta) vrne prodajalcu brez navedbe razloga. V roku 15 dni od prejema blaga nas mora kupec pisno po pošti ali elektronski pošti obvestiti o namenu vračila blaga (spletni obrazec). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti v roku do 30 dni po sporočilu o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prosimo, da vrnjenim izdelkom priložite tudi kopijo računa. Kupec mora blago vrniti na naslov: GJ una Gorazd Pokec s.p., Fabianijeva 47, 1000 Ljubljana Vračilo vplačila (vrednost blaga in strošek dostave) bo izvedeno na TRR kupca takoj, ko je mogoče, oziroma najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila ne velja:

Splošni pogoji

* Če je blago umazano, poškodovano ali so vidne sledi uporabe ali montaže.* Če so aktivirane akumulatorske baterije izdelka ali za sestavne dele, ki jim z razpakiranjem začne teči rok uporabe (na primer: kartuše tiskalnika)* Če so razpakirani sestavni deli, ki so namenjeni osebni rabi (na primer: ščetke za zobe).* Če je aktivirana programska oprema.* Če so poškodovani ali manjkajo dodatki (navodila, garancijski list, pripadajoča dodatna oprema) ali je varnostni pečat odstranjen ali poškodovan (na primer:nosilci zvoka in slike, programska oprema, knjige, časopisi, revije).* Za blago, ki je izdelano oz. naročeno po natančnih navodilih kupca, je prilagojeno kupčevim posebnim potrebam in kot tako ni primerno za vračilo (na primer: artikel izdelan po meri ali v barvi po želji, računalnik sestavljen iz komponent po želji in podobno)* Pokvarljivo blago in blago z rokom uporabe. V pojem blago po zakonu o varstvu potrošnikov je vključena tudi prodajna embalaža, saj so na embalaži navedene slike in tehnične lastnosti izdelka. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost izdelka zniža zato embalažo odprite previdno in jo shranite, dokler niste prepričani, da vam izdelek ustreza. V primeru ko je originalna embalaža poškodovana ali uničena lahko prodajalec zaračuna odškodnino do 30% vrednosti blaga.

Pošiljk z odkupnino ne prevzemamo !

Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Prodajalec se trudi zagotoviti točne in ažurne podatke o izdelkih, cenah in pogojih dobave. Ker pa se lahko lastnosti, cena in pogoji dobave tako hitro spremenijo, da prodajalec ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnem mestu, prodajalec ne daje garancije na točnost informacij in ne prevzema odškodninske odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskega stanja in lastnosti določenega izdelka. Na spletnem mestu so tudi komentarji uporabnikov. Prodajalec ne odgovarja za vsebino komentarjev, si pa pridržuje pravico, da odstrani komentar ali del komentarja, ki je očitno neresničen, zavajajoč ali žaljiv. Prodajalec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pogoje poslovanja brez predhodnega obvestila.